tirsdag den 16. april 2013

Lige før

kære 3g'ere
Foråret er på vej. Nu kan vinteren ikke vende tilbage. I har afleveret og fået bedømt jeres SRP, AT-synopsis er lige afleveret. Så nu er det lige før...

Lige før den festlige gallafest, hvor jeg glæder mig til at se jer opføre jer med stil, og er spændt på hvad jeg skal sige i min tale, som 3gerne plejer at skrive til mig.

Lige førforårets herlige helligdage med dejlige afbrydelser fra skolen.

Lige før sidste skoledag - med den efterhånden traditionelle eksamensbingo, hvor eksamensfagene afsløres på jeresbingoplader, og hvor nogle af jer vil juble og andre græde. Og forhåbentlig kan hele skolen fejre sidste skoledag med jer på en lidt mindre hjernedød måde end vi har for vane - det er jo ikke sjovt at se 13 3g'klasser hoppe på en scene, én ad gangen.

Lige før eksamen og translokaltionen. Køreturen gennem byen. Og festerne. Og Roskilde. Og sommerferie.

Det er fristende at tage hul på festlighederne nu. Nyde helligdagene og weekenderne, tage let på skoledagen og afleveringerne, komme en gang imellem og håbe på mirakler til eksamen. Men det er for dumt.

Det er nu slutspurten skal sættes ind. I kan stadig nå at forbedre jeres årskarakterer, og I kan gå i benhård træning, så I er klar til den store anstrengelse som eksamensmåneden er for alle - ikke mindst dem der skal op i alle fag.

Selv om det er lidt trist at minde om, nu hvor I står over for så mange festlige begivenheder, så betyder jeres studentereksamensresultat faktisk noget. I ved ikke om I på et tidspunkt får brug for de sidste decimaler i snittet, og så vil I ærgre hvis ikke I anstrengte jer til det .

Så tag en dyb indånding, giv den en ordentlig skalle i den sidste måned og i eksamensperioden. Det er det mindste I kan gøre for jer selv.

Og så bliver en tid til at feste. Igennem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar