mandag den 24. juni 2013

Tillykke, OEG-studenter 2013

I disse dage fejrer vi OEG-studenterne årgang 2013. Hjertelig tillykke til alle. Det er skønt at se alle de glade studenter og de stolte og lettede familier på terrassen.

Det er årets højdepunkt på skolen. Her bliver det synligt og konkret, hvorfor vi findes. At "producere" studenter handler både om, at studenterne får et synligt bevis på, at de "har gjort det", overvundet sig selv og præsteret det bedste de  kan, og at dette synlige bevis giver billet til at starte på en videregående uddannelse. Og selv om huen også er det synlige bevis på at vi har gjort vores arbejde som skole, så er vi først i mål, når alle studenter er startet på en videregående uddannelse.

Nu skal der fejres og festes. På skolen har vi middag for studenterne med lærerrevy på onsdag og translokation efterfulgt af studenterkørsel  på fredag. Jeg er sikker på, at huen fejres godt og grundigt i de kommende uger.


Sådan skal det være. Efter hårdt arbejde og stort pres skal man feste. Man har lov at svæve i en festboble i nogle uger, før virkeligheden rammer én med ufestlige spørgsmål som: "hvad skal du efter gymnasiet?". 

For huen er ikke målet; den markerer en vigtig milepæl i - og pause fra - de moderne samfunds krav om livslang læring.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar